Życie.
Ale ciasto leczy rany :) Trochę cukru łagodzi obyczaje :)
Składniki:
- 1 kg twardych gruszek
- 300 mąki 1050
- 4 jaja
- 150 g cukru
- 180 g oleju roślinnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżka tartego imbiru
- łyżka cynamonu
Gruszki obieramy i kroimy na ćwiartki. W misce mieszamy je z cynamonem i imbirem.
Wow jak pachnie.
Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy olej. Następnie mąkę i proszek do pieczenia.
Całość umieściłam w sylikonowe tortownicy 24 cm (jeśli używacie tradycyjnej - wyłóżcie ją papierem do pieczenia). Powierzchnię ciasta wyrównujemy i układamy na nim gruszki - lekko je wciskając.
pieczemy w 180 stopniach przez 45-50 minut.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz