Składniki na ciasto:
- 250 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 0,5 łyżeczki soli
- 220 g maślanki
- 100 g miękkiego masła
- 120 g cukru
- 2 jajka
Składniki na nadzienie:
- 400 g owoców (u mnie 2 wersje - śliwki i gruszka)
- 200 g twarogu
- 16 g cukru waniliowego
Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Tortownice wykładamy papierem do pieczenia.
Masło ucieramy z cukrem.
Dodajemy jajka.
Następnie dodajemy maślankę i mąkę z innymi suchymi składnikami - mieszamy do połączenia składników.
Całość przekładamy do tortownicy.
Twaróg mieszamy z cukrem, wykładamy na ciasto.
Na całości układamy owoce.
Pieczemy przez około 30-40 minut.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz