Zapach szpinaku z czosnkiem...
Mniam...
Składniki:
- 3 filety z piersi kurczaka pokrojone w kostkę
- 1 łyżeczka kurkumy
- 3 łyżeczki masła klarowanego
- 250 ml śmietany kremówki
- 200 ml bulionu warzywnego
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 3 ząbki czosnku drobno posiekanego
- 100 g tartego parmezanu
- 3 łyżki suszonych pomidorów drobno pokrojonych
- sól
- piperz
- 0,5 paczki mrożonego szpinaku
- opcjonalnie natka do posypania
Wykonanie:
Kurczaka doprawiamy ziołami. Masło rozgrzewamy na patelni.
Podsmażamy kurczaka na złoto po czym wyjmujemy go z patelni.
Podsmażamy czosnek. Zalewamy go kremówką i bulionem. dorzucamy suszone pomidory.
Gotujemy około 5 minut i dodajemy kurczaka.
Dusimy na wolnym ogniu około 15 minut.
Gdy sos się zredukuje dodajemy ser i szpinak.
PYSZOTA
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz