Zapraszam Was serdecznie.
Składniki na spód:
- 40 g rozpuszczonego masła
- 160 g ciastek zbożowych
Ciastka miksujemy w blenderze na tak zwany piasek.
Dodajemy do nich roztopione masło. Mieszamy i wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia, tortownicę.
Składniki na masę serową:
- 300 g twarogu półtłustego, zmielonego dwukrotnie
- 200 g serka typu philadelphia
- 250 ml śmietany kremówki 36%
- 3 jajka
- pół szklanki miodu
- 3 łyżki mąki pszennej
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy mikserem albo po prostu rózgą kuchenną do połączenia składników.
Masę przelewamy na ciastkowy spód i pieczemy w 160 stopniach przez około 50 minut.
Wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
Jabłka:
- 3 twarde jabłka
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki syropu klonowego albo miodu
- pół łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
Jabłka obieramy, ćwiartujemy, a każdą ćwiartkę kroimy w plasterki.
Wrzucamy na rozpuszczone masło i smażymy.
Po kilku minutach dodajemy syrop lub miód oraz sól.
Smażymy aż jabłka będą rumiane.
Jabłka wykładamy na przestudzony sernik.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz