W różnych odmianach.
Zawsze się sprawdza.
Składniki:
- 2 cebule
- 0,5 l przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka świeżo starego imbiru
- 8 "pałeczek" z kurczaka
- 4 jajka na twardo
- 3/4 łyżeczki mielonego chilli
- 0,5 łyżeczki płatków chilli
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- sól
- opcjonalnie 1 szklanka wody jeśli przecier jest bardzo gęsty
- olej
Wykonanie:
Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju. Dodajemy imbir i szybko mieszamy bo imbir lubi się przypalać. Dodajemy przecier i wszystkie przyprawy. Wkładamy kurczaka i dusimy, aż będzie miękki.
Na koniec wkładamy jajka i po prostu zostawiamy je w środku - one szybko przejdą smakiem naszego curry.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz