A jecie ją z mlekiem czy jogurtem? A może na sucho? :)
Składniki (mojej granoli):
- płatki owsiane
- słonecznik
- żurawina suszona
- rodzynki
- morele suszone
- sezam
- orzechy włoskie
- ryż dmuchany
- cukier brązowy
- miód
- syrop klonowy
Wykonanie:
Wszystkie skłądniki suche mieszamy w misce i wysypujemy na brytwannę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystko oblewamy miodem/syropem klonowym i pieczemy w 150 stopniach przez 25 minut co jakiś czas mieszając. Oczywiście czas skaracamy jeżeli nasza granola za bardzo się przypieka.
Po tym czasiewystawiamy naszą brytwannę i czekamy aż przestycznie na tyle by móc bez pparzeń przełożyć ja do słoika lub innego szczelnego pojemnika.
Zoatwiamy pojemnik otwarty aż granola wystudzi się porządnie.
Smacznego :)
wygląda bosko! Piękny zestaw!
OdpowiedzUsuńObserwuję Wasz blog od jakiegoś czasu, macie super pomysły!
Bardzo miło nam to słyszeć :) zapraszamy na profil na facebooku i do próbowania przepisów we własnej kuchni :)
OdpowiedzUsuńnie ma nic lepszego od takiej domowej granoli! idealna na śniadanie, czy jako dodatek do deserów :)
OdpowiedzUsuń