No cóż. Przeczytajcie przepis i zobaczcie efekt.
A może sami spróbujecie?
Składniki:
- 7 obranych i pokrojonych w kostkę jabłek
- 1 paczka rodzynek i suszonej żurawiny
- 2 szklanki cukru
- 3 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3 łyżeczki kakao
- 1,5 szklanki oleju
- 6 całych jajek
- 1 paczka rozdrobnionych orzechów włoskich
Przygotowanie:
Wszystkie składniki układamy w misce według podanej kolejności zaczynając od jabłek.
Rodzynki należy wpierw namoczyć w gorącej wodzie i odcedzić po 5 minutach.
Składniki zostawiamy na pół godziny. Po tym czasie mieszamy całość i wkładamy masę do formy. Jeżeli nie macie formy sylikonowej to tradycyjną tortownicę musicie najpierw wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Ciasto pieczemy przez ponad godzinę (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Apetyczne te ciacho :)
OdpowiedzUsuńzapraszamy do wyprobowania przepisu i podzielenia sie efektem
OdpowiedzUsuń