Jest bardzo prosta i szybka.
Składniki (na średniej wielkości miskę):
- 250 g makaronu (najlepiej drobny, u mnie kolanka, ale bardzo dobrze sprawdza się makaraon w kształcie ryżu)
- 1 długi ogórek
- 100 g szynki konserwowej
- koperek
- 3 łyżki majonezu (można 2 łyżki majonezu + 1 łyżka jogurtu naturalnego)
Wykonanie:
Ugotować makaron aldente, przepłukać go zimną wodą. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Szynkę również kroimy w kostkę. Ogórek, szynka, makaron połączyć ze sobą w misce, dokładając majonez. Przyprawić pieprzem i solą, dodać koperek.
Smacznego!
Banalne składniki, a zawsze jakaś odmiana od kanapek. ^^
OdpowiedzUsuńsałatka królowała na wszystkich imprezach u 3 Agnieszek;)-wspomnienia;) i od czasu do czasu powrót do smaku;)
OdpowiedzUsuń