Składniki na 12 babeczek:
- 300 g mąki pszennej
- 4 łyżki mąki pszennej razowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 120 g brązowego cukru
- 80 ml oleju
- 200 ml mleka
- aromat śmietankowy
- 200 g truskawek ( u mnie rozmrożone)
Przygotowanie:
Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier, sól, wymieszać. W drugim naczyniu połączyć ze sobą olej, mleko, jajko, kilka kropel olejku śmietankowego. Następnie połączyć ze sobą składniki z obydwu naczyń. Wlewać po 1 łyżce ciasta do papilotki, następnie kładziemy truskawki (1-2), następnie przykryć truskawką drugą łyżką ciasta. Moje papilotki były napełnione do 3/4 wysokości.
Wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika, piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!!
trzeba będzie zatem spróbować:)
OdpowiedzUsuńOj zjadłoby się takie. Muszę kupić mąkę razową i zacząć z niej coś pichcić, bo zachęcasz do tego mocno :)
OdpowiedzUsuń