Składniki:
- 1 kg wołowiny
- limonka
- 10 dkg mrożonego zielonego groszku
- cebula
- oliwa
- 4 łyżki zielonej pasty curry
- szklanka ryżu
- 400 ml śmietanki 12%
- sól, pieprz
- natka pietruszki
- 150 ml wody
Wykonanie:
Limonkę sparz, otrzyj skórkę i wyciśnij sok.
Groszek blanszuj 3 min.
Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Następnie dodaj pastę i duś razem 2 min.
Dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę, ryż, śmietanę i 150 ml gorącej wody.
Wymieszaj i gotuj pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
Dołóż groszek, sok i skórkę limonki.
Zagotuj, przypraw, posyp natką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz