Składniki na ok 12 babeczek:
Suche:
- 250 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 175 g cukru
- 4 łyżki gorzkiego kakao
- 3 łyżeczki cukru waniliowego
- 4- 5 łyżek płatków owsianych
- całe migdały
Mokre:
- 250 ml mleka
- 1 jajko
- 100 g rozpuszczonego masła
Wymieszać w jednej misce składniki suche (bez migdałów), w drugim naczyniu wymieszać składniki mokre. Następnie połączyć wszystko ze sobą. Do papilotek wrzucić po 3-4 migdały, napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Po wierzchu posypać płatkami owsianymi.
Wstawić do gorącego piekarnika (na 200 stopni) i piec przez ok. 15-20 min., do tzw. suchego patyczka.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz