Składniki: (na 2 blaszki po 12 sztuk)
SUCHE:
- 1 szklanka mąki żytniej razowej
- 0,5 szklanki mąki pszennej razowej
- 1/2 szklanki brązowego cukru (użyłam Demarera)
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 4 łyżeczki kawy rozpuszczanej
- migdały
- gorzka czekolada (po kostce na babeczkę)
- garść rodzynek
MOKRE:
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- starta na mus połówka jabłka
Przygotowanie:
Składniki suche i more wymieszać w 2 osobnych miskach (bez czekolady i migdałów). Następnie połączyć składniki w jednym naczyniu. Wlewać łyżkę ciasta do papilotki, wkładać 2-3 migały i kostkę czekolady. Następnie przykryć drugą łyżką ciasta. Wypełniamy foremki do 2/3 wysokości. Po wierzchu posypujemy brązowym cukrem. Pieczemy w temperaturze ok 200 stopni przez 15-20 minut.
czesto pieke takie razowe, koniecznie z duuuza iloscią cynamonu !
OdpowiedzUsuńuwielbiam muffinki na cięższych mąkach. śniadanie idealne
OdpowiedzUsuńmoje smaki!
OdpowiedzUsuńZnakomite! Same zdrowe składniki i taki pyszny efekt :-)
OdpowiedzUsuńPiękne..
OdpowiedzUsuńPalce lizać:)
OdpowiedzUsuńPołączenie kawy i czekolady? Jestem zdecydowanie za! :)
OdpowiedzUsuńA te Twoje muffinki są po prostu niezwykłe! Jak mogłam trafić tu dopiero teraz? :P