Dobra do rzeczy.
Składniki:
- wołowina
- kurki
- sól i pieprz
- masło klarowane
- śmietana 12%
- wywar warzywny
Specjalnie nie podaję proporcji, bo zależą one głównie od Waszych preferencji co do smaku.
Wykonanie:
Wołowinę kroimy w centymetrowe plastry. Doprawiamy. Obsmażamy z dwóch stron na maśle. Zalewamy bulionem i dusimy.
Wołowinę kroimy w centymetrowe plastry. Doprawiamy. Obsmażamy z dwóch stron na maśle. Zalewamy bulionem i dusimy.
Na drugiej patelni również na maśle podsmażamy doprawione kurki. Gdy zmiękną zalewamy śmietaną i dusimy.
Następnie kurki wlewamy na wołowinę i dusimy razem.
Mniam mniam.
Mniam mniam.
Smacznego :)
Cieng, ciang, ciong, zegarek wsiakl...
OdpowiedzUsuń