Bardzo lubię taką opcję, ale znalazłam fajny przepis. Można ją jeść samą albo dodać do innych potraw.
Składniki:
- 400 g fasolki szapragowej
- 0,5 łyżeczki soli
Zagotować posoloną wodę. Oczyścić fasolkę.
Fasolkę wrzucić na wrzątek i gotować ją 1 minutę.
Po tym czasie, szybko odławiamy fasolkę i umieszczamy ją w zimnej wodzie.
- 2 łyżki oleju
- 4 ząbki czosnku
- 1,5 łyżki cukru
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki sosu sojowego
Olej rozgrzać. Czosnek posiekać. Czosnek i cukier kładziemy na olej i smażymy przez około minutę. Wlewamy ocet i sos sojowy. Mieszamy dość szybko i wrzucamy fasolkę. Mieszamy aż pokryje sie sosem.
Smacznego :)
Fajny sposób na fasolkę, skorzystam:)
OdpowiedzUsuńNo u mnie fasolka zawsze z bułką tartą, ale teraz mogę wypróbować czegoś nowego :-) Dziękuję :-)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny sposób przygotowania :)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł, będę musiała wypróbować:)
OdpowiedzUsuńdo dzieła :) dajcie znać
OdpowiedzUsuń