Bardzo łatwy, szybki przepis.
Polecam Wam go, bo szybko zniknął.
Składniki na spód:
- 150 g ciastek zbożowych
- 50 g roztopionego masła
Tradycyjnie wszystko miksujemy ze sobą i wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę.
Składniki na masę serową:
- 750 g twarogu półtłustego zmielonego dwukrotnie
- 1 szklanka mleka
- pół szklanki śmietany kremówki 36%
- 50 g miękkiego masła
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3/4 szklanki cukru
- 1 cukier wanilinowy
- 6 jajek (białka oddzielnie)
Wykonanie:
Wszystkie składniki, oprócz białek, miksujemy ze sobą delikatnie.
Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z resztą masy.
Wylewamy na ciastkowy spód i pieczemy w 150 stopniach przez około 1-1,5h.
Gdyby wierzch był już przypieczony, możemy go osłonic folią aluminiową i piec dalej.
Gdy wystygnie schładzamy go w lodówce, najlepiej przez całą noc
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz