Polecam Wam. To jest przepis w stylu modowego MUST HAVE :)
Składniki na 2 krótkie keksówki:
- 3 duże selery
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę
- 0,5 paczki margaryny
- 1 szklanka wody
- 5 jajek
- 1 szklanka bułki tartej
- sól
Wykonanie:
Selery zetrzeć na tarce - na dużym oczku. Włożyć do garnka, dodać wodę i margarynę. Posolić około 1 łyżeczkę i gotować godzinę. Od czasu do czasu mieszając- trzeba uważać, by nie przypalić. jeżeli woda całkiem wyparuje, należy trochę jej dodać.
Po godzinie zestawiamy garnek z ognia. Gdy lekko przestygnie, dodajemy żółtka i bułkę tartą. Mieszamy.
Białka ubić w mikserze na pianę. Dodać do selera - delikatnie wymieszać.
Całość przełożyć do keksówek.
Piec godzinę w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Wygląda bardzo smakowicie! Też bym pewnie nie zgadła z czego jest zrobiony ten pasztet :)
OdpowiedzUsuńOstatnio też robiłam pasztet z selera, świetna baza :> A Twój prezentuje się pysznie :)
OdpowiedzUsuń