czwartek, 19 listopada 2009
Muffinki razowe ze słonecznikiem i orzechami
To był eksperyment. Ale jakże udany!
Muffiny razowe ze słonecznikiem i orzechami
Składniki na 12 babeczek
- 3/4 szklanki mąki razowej pszennej
- 1/4 szklanki mąki tortowej
- pół szklanki cukru (najlepiej brązowego)
- duże jajko
- pół szklanki mleka
- 45 g stopionego masła
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół szklanki grubo posiekanych orzechów laskowych
- garść płatków owsianych
- 3/4szklanki ziaren słonecznika
Wykonanie:
Składniki mokre wymieszać ze składnikami suchymi. Zostawić garść słonecznika do dekoracji babeczek. Napełnić papilotki do pełna, posypać słonecznikiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut w 200 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Studzić na kratce.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz