wtorek, 7 kwietnia 2020

Popękane ciasteczka

Przeciągnął mnie ich wygląd. Ten kontrast ciemnego i jasnego, te fikuśne pęknięcia.
Przepis zapożyczony z Instagrama od smakimarioli - polecam Wam ją!!!

Składniki:
60g margaryny
200g cukru pudru
150g mąki pszennej
60g kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:
Margarynę rozpuszczamy.
Suche składniki mieszamy razem.
Dodajemy jajka i margarynę.
Zagniatamy dokładnie formując duża kule.
Wkładamy na godzinę do lodówki, a po tym czasie odrywamy małe kawałki, formujemy kulki.
Kulki obtaczamy w cukrze pudrze i kładziemy na blachę wyłożona papierem do pieczenia.
Pieczemy 10minut w 180stopniach.





Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz