Oczywiście takie pomyły na obiad biorą się u mnei z braku pomysłu :)
Składniki:
- paczka dobrego ciasta francuskiego
- wyfiletowana ryba (u mnie łosoś, ale każda inna się sprawdzi)
- cebula
- czonek
Wykonanie:
Cebulę kroimy w plastry lub kostę.
Czosnek może być w ząbkach bądź wyciśnijmy go.
Rybę kładziemy na środku ciasta, solimy, pieprzymy, kładziemy czosnek i cebulę.
Zawijamy reszte ciasta - dość szczelnie, by nic z ryby nam nie wyciekało.
Można ciasto naciąć ładnie na wierzchu - zystka walory estetyczne :)
Wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy minimum 20 minut - w zależności od rodzaju i wielkości ryby.
Oczywiście jest to tylkopropozycja podania, myślę, że składniki którymi nafaszerujecie ciasto to Wasza wola i gust :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz