Ja zaskoczyłam ostatnio wszystkich i podałam pełną koloru wersję młodych, polskich ziemniaków. Efekt był taki, że znikały przy obiedzie, ale i po nim kiedy były już zimne.
Składniki:
- 1kg młodych ziemniaków
- 200g pomidorów koktajlowych
- oliwa z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- garść lisci bazylii
- sok z połówki cytryny
- sól i pieprz
- zielone lub czarne oliwki
Wykonanie:
Pomidorki poddusić na oliwie z oliwek.
Ziemniaki (najlepiej połówki albo cwiartki, chyba że są bardzo małe) ugotować aż będą miękke.
Oliwki, czosnek i cebule posiekać drobno.
Połączyć wszystkie składniki, na koniec polać sokiem z cytryny,posypać bazylią i doprawić solą i pieprzem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz