środa, 13 czerwca 2018

Sernik na zimno z malinami

Sernik bezawaryjny na awaryjne momenty :)
Mocno orzeźwiający, mocno zimny, idealny na upały.

Składniki:

  • 100 g biszkoptów (u mnie zwykłe okrągłe)
  • 1 opakowanie galaretki malinowej
  • 250 g serka mascarpone w temperaturze pokojowej
  • 200 g malin
  • 250 ml śmietany kremówki 30%
Dno tortownicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody - czyli w połowie objętości podanej na opakowaniu.
Schłodzoną galaretkę miksujemy z serkiem mascarpone i malinami.
Wkładamy do lodówki, by lekko zgęstniało.
Kremówkę ubijamy na sztywno.
Dodajemy do masy, która powinna już lekko zgęstnieć i mieszamy delikatnie rózgą kuchenną.
Przelewamy na biszkoptowy spód i wkładamy do lodówki.




Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz