Składniki na kilkanaście sztuk:
- 100 g roztopionego masła
- 1 szklanka muesli (u mnie własnego wyrobu: płatki owsiane, orzechy, rodzynki, żurawina, suszony banan)
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 szklanka płatków owsianych górskich
- 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 2 łyżki miodu
- 50 g brązowego cukru
- 1 jajko (roztrzepane)
- 2 łyżki migdałów
- 2 łyżki pestek dyni
- 2 łyżki orzechów ( u mnie mieszanka włoskich, brazylijskich, laskowych)
Wykonanie:
Wszystkie składniki wkładamy do miski, mieszamy, tak, aby powstała połączona masa. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i delikatnie spłaszczamy. Układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w 170 stopniach przez ok. 10-15 minut. Aż się zarumienią.
Smacznego!